1700-rektangelSlægtshistorisk Forening, Århus, deltog i kulturfestivalen Århundredets Festival, der i 2012 handlede om 1700-tallet.

Ud over foredrag i forårssæsonen med tema om 1700-tallet var foreningen, sammen med de lokalhistoriske foreninger i Århus, arrangør af en slægtsforskningscafé på Hovedbiblioteket.

 

Forårets foredrag handlede om 1700-tallet og falder hermed ind under temaet "Århundredets Festival":

  • Herregårdsfruers hverdagsliv. Karen Rosenkrantz de Lichtenbergs dagbøger og regnskaber – hverdagsliv 1771-96 på herregården Bidstrup i Horsens.
  • Stavnsbåndets ophævelse og tiden derefter.
  • Slægtsforskning i bondeslægter før landboreformerne. Gennemgang af kildematerialet 1660- ca. 1750.

Slægtsforskningscaféen fandt sted i perioden 9. marts - 17. marts 2012 i hele bibliotekets åbningstid, hvor vi tilbød at hjælpe borgere i Århus med at finde deres aner i 1700-tallet.

Der blev taget billeder på Hovedbiblioteket, hvor der var udstilling af plancher, som foreningens medlemmer havde lavet sammen med de lokalhistoriske arkiver, og hvor slægtsforskningscaféen holdt til under hele festivalperioden.

Der er i øjeblikket tekniske problemer med at få de store plancher fra slægtsforskningscaféen tilpasset hjemmesideformatet.

Derfor lægges fotografierne af plancherne på indtil videre.

I forbindelse med slægtsforskningscaféen på Hovedbiblioteket kørte der en "båndsløjfe" med en powerpointpræsentation, der gav nogle fif til at komme i gang med slægtsforskningen, og som viste eksempler på kilder.

Ved den meget succesrige og velbesøgte slægtsforskningscafé på Hovedbiblioteket i forbindelse med 1700-tals-festivalen blev der brugt en linkliste med en række vigtige hjemmesider for dem, der er nye inden for slægtsforskningen.

Listen er ajourført i februar 2014.

Slægtshistorisk Forening, Århus, er kommet i medierne på grund af vort engagement i Århundredets festival.

Ud over, at foreningen har fået megen reklame såvel i festivalkataloget som på festivalens hjemmeside, er vi nu også kommet både i avisen og på Facebook.